FAQ

Een antwoord op veelgestelde vragen

Duurzaamheid - materiaal - garantie


We garanderen de duurzaamheid van het zwembad door te werken met de meest kwalitatieve opzetzwembaden. Het type dat we gebruiken verschilt van de overige opzetbare zwembaden in de markt door het sterke frame dat uit gegalvaniseerd staal bestaat en de liner/zak die 3 lagen dik is (2 lagen pvc met ertussen gerasterd polyester). Gemiddeld kennen deze zwembaden een levensduur van 5 jaar wanneer men dit onbeschermd in de tuin plaatst. Met een beschermend terras en onderliggende betontegels erbij zal de levensduur wellicht langer zijn maar hierover hebben we , gezien het jonge karakter, hier nog geen exacte gegevens over. Het zwembad is ook vervangbaar zonder dat een complete afbraak van het terras nodig is. Op het zwembad wordt ook 2 jaar garantie van de fabrikant gegeven. Het terras zelf heeft een duurzaamheid van een geschatte 15 jaar mits goed onderhoud.
Afmetingen


Alle zwembaden zijn 1,32m diep met een overkoepelend terras van 1,45m hoog. De Slim Sim bestaat uit een zwembad van 5,50m op 2,75m met een terras van 6,70m op 4,45m. Totaal oppervlak = 30 vierkante meter. De Supreme Sim bestaat uit een zwembad van 7,25m op 3,75m met een terras van 8,70m op 5,50m. Totaal oppervlak = 48 vierkante meter. Gezien het jonge karakter van dit bedrijf werken we momenteel enkel met bovenstaande standaardmaten.
Opties


Wij kunnen een totaalpakket aanbieden zodat je alles in één keer in huis hebt om van optimaal zwemplezier te kunnen genieten! Een overzicht van opties en prijzen kan je terugvinden in bijlage. Afdekking De afdekking gebeurt over het volledige oppervlak van het zwembad en wordt eenvoudig vastgemaakt in het terras. Op deze manier is het zwembadcompartiment volledig afgesloten waardoor het de warmte niet verliest en draagt het bij aan de veiligheid wanneer er niet gezwommen wordt. Het afdekzeil kan dankzij de metalen buizen tot 3 volwassen personen dragen! Deze perfect afsluitende afdekking draagt zeker ook bij aan het feit dat deze zwembaden perfect kunnen overwinteren. Zwembadrobot De zwembadrobot is een leuke gadget om het onderhoud drastisch te verminderen. De robot kan je opladen in de opbergruimte die voorzien wordt onder het terras waarna hij automatisch de volledige bodem van het zwembad gaat reinigen. Na een 2-tal uur is de batterij leeg en kan je de robot gemakkelijk uit het zwembad vissen om terug op te laden! Warmtepomp Voor de verwarming van het zwembad zijn er verschillende opties. Wij verkiezen een slimme warmtepomp die zelf de activiteit regelt en niet resulteert in een hoge energierekening. De warmtepompen zijn innovatieve inverters: Slim: 7 kw, Supreme: 9 kw. Deze pompen laten het toe de zwembadtemperatuur tot een aangenaam niveau te brengen. De prijs voor deze optie kan je ook terugvinden in onze catalogus. De warmtepomp moduleert op intelligente wijze tussen 20 en 100% van haar kracht, rekening houdend met de omstandigheden. Als het zwembadseizoen opstart en het temperatuurverschil tussen lucht en water groot is dan zal de warmtepomp 100% van haar kracht aanwenden. Om de zwembadtemperatuur op peil te houden zal de pomp op lagere snelheden draaien en daardoor minder verbruiken. Dit is een nieuw soort pomp en ecologisch/financieel interessant.

Zwembadrekker We voorzien aan beide kanten van het zwembad bevestigingen voor de zwembadrekker. Indien gewenst kan je zo met 2 tegelijkertijd zwemmen.
Technische ruimte


Onder het brede gedeelte van het terras is een handige opbergruimte waar we ook de technische zaken van het zwembad plaatsen. In principe kan de technische installatie tegen water maar we raden sterk aan om deze watervrij te maken zodat u ook andere spullen hier probleemloos een plaats kan geven. Zandfilter Het filtersysteem betreft een zandfilter. Dit is de filter die standaard bij het zwembad geleverd wordt. Wij merkten dat mits goed gebruik en toevoeging van een skimmer deze perfect in staat is het bad proper te houden. Op deze manier moeten we ook geen meerprijs gaan rekenen voor een extra zandfilter. Filtreren doen we met glasparels, wat zorgt voor een nog betere zuivering en minder onderhoud!
Vulling zwembad


Het Slim model bevat 17.000 liter water. Dit staat gelijk aan een dag vullen. Het Supreme model bevat 34.000 liter water waarvoor je 2 dagen vullen moet rekenen. Er wordt algemeen aangeraden om leidingwater te gebruiken om een optimale kwaliteit van zwembadwater te verkrijgen. Het gebruik van regenwater is echter wel mogelijk in de volgende verhouding: 2/3 leidingwater, 1/3 regenwater.. Na het vullen van het bad, dient onmiddellijk de PH van het water nagekeken te worden en zonodig gecorrigeerd te worden. Er dient ook onmiddellijk een chloortablet aan het water toegevoegd te worden in het daarvoor voorziene houdertje. De prijs per kubieke meter leidingwater varieert van gemeente tot gemeente. Gemiddeld is dat ongeveer 4 euro per kubieke meter. Voor het vullen van een slim zwembad met leidingwater moet je dus op een 68 euro rekenen voor 17.000 liter.


Instaptrapje


Het trapje zit ook in de standaardprijs. Dit trapje kan aan de hand van 2 kleine bevestigingsgaten in het terras geplaatst worden. Dit laat toe om eenvoudig en stabiele in het zwembad te stappen en maar laat ook toe het trapje gemakkelijk te verwijderen (bij bvb. gebruik robot/afdekzeil).
Types zwembaden die we omkaderen


Gezien het jonge karakter van dit bedrijf werken we momenteel enkel met standaardmaten zwembaden: - 5,5m op 2,75m voor de Slim Sim - 7,25m op 3,75m voor Supreme Sim. Op termijn hopen we elk bovengronds zwembad te kunnen moderniseren met een aansluitend terras! Laat gerust weten als je op de hoogte wenst te blijven van de lancering van deze nieuwe producten door je abonneren op onze mailinglist.
Positie terras


Spiegeling van de trap en technische ruimte is geen enkel probleem, dit kan naar wens links of rechts geplaatst worden.
Ondergrond


Wanneer de ondergrond niet gelijk is of vatbaar is voor verzakkingen wordt er een bodemplaat aangeraden. Hiervoor gaan we te werk met een fijne laag stabilisé. De prijs voor deze laatste optie kan u ook in de catalogus, tussen de overige opties terugvinden. De grootte van de bodemplaat bedraagt de grootte van het terras dat in de catalogus is terug te vinden. Voor de dikte rekenen we 10 centimeter!
Bouwpakket


Dit pakket omvat: het zwembad, een houten skelet, de terrasbekleding, betontegels, vijzen en een gedetailleerd bouwplan/handleiding. Dit pakket wordt geleverd met een transportdienst.
Onderhoud


Met de PH/Cl meter die in het standaardpakket zit kan je de PH- en Chloorwaarden controleren. Wij checken dit 2x per week en op basis van het resultaat dien je indien nodig onderhoudsproduct toe te voegen: Indien de PH te hoog is (komt voor bij warm weer), dient de PH verlaagd te worden met PH- . Bij een te lage PH kan je de PH verhogen met PH+ Je krijgt van ons een gedetailleerde handleiding van hoe je het zwembad het beste kan onderhouden.
Verbruik


We leveren standaard een filter die automatisch in- en uitschakelt.Je kan zelf kan kiezen hoeveel uur er op een dag gefilterd wordt.. Een 5 tal uur per dag filteren is meer dan genoeg en is behoorlijk goedkoop (0,23 euro per dag). Bij de warmtepomp kozen wij om te werken met de nieuwste inverter technologie. Dit houdt in dat de warmtepomp (automatisch) op een lagere kracht gaat draaien wanneer mogelijk. De warmtepomp past zich dus aan aan de omstandigheden. Dit houdt de temperatuur van het water constant, en zorgt er tegelijkertijd voor dat er nóg efficiënter wordt omgegaan met energie.
Winter


Er zijn verschillende maatregelen om het bad te doen overwinteren (1/4de water eruit, winterproduct toevoegen en goed afdekken). In principe is het dus de bedoeling dat het bad blijft staan. Natuurlijk is deze keuze aan de klant en indien gewenst kan het zwembad eenvoudig van onder de constructie weg gehaald worden en er in de lente terug onder geplaatst worden. Beide opties beschrijven we in de gebruikshandleiding die we meegeven.
Bladval


Bladval is een belangrijke factor om rekening mee te houden. In principe geef je de voorkeur aan een locatie waar geen overvloedige rechtstreekse bladinval mogelijk is. In de zomermaanden is dit sowieso minder een probleem. Indien het zwembad toch in de nabijheid van bomen of struiken staat kan het afgedekt worden met het vlakke handige afdeksysteem dat we aanbieden.
Elektriciteit


De brede zijde van het terras biedt onder het terras een handige vlot toegankelijke opbergruimte/technische ruimte waar de filter, pomp, eventueel warmtepomp, zwembadrobot geplaatst kunnen worden. Al deze apparaten vereisen een monofasische aansluiting (220 volt). Sommige eigenaars werken met een verlengkabel, anderen laten de elektriciteit liever doortrekken via een wachtbuis. Dit is een voorbereiding die door de klant zelf gedaan dient te worden.
Vergunning


De plaatsing is vergunningsvrij indien de volgende voorwaarden gerespecteerd zijn: geen plaatsing op kwetsbaar gebied. een maximum van 80 vierkante meter aanbouw aan de woning, inclusief het te plaatsen simpools zwembad. plaatsing op minder dan 30 meter van woning. respecteren van 1 meter perceelsgrens afstand. Indien niet voldaan is aan deze voorwaarde, of indien er twijfel is, adviseren we even contact op te nemen met de gemeente.
Graafwerken


Gezien het jonge karakter van dit bedrijf werken we momenteel enkel met standaardmaten rond 2 vaste maten van rechthoekige zwembaden, zijnde 5,5 op 2,75 en 7,25 op 3,75. Op termijn hopen we elk bovengronds zwembad te kunnen moderniseren met een aansluitend terras! Laat gerust weten als je op de hoogte wenst te blijven van wanneer wij dit lanceren.
Plaatsing en levertijd


De vraag is momenteel enorm groot. Er zijn wel nog steeds mogelijkheden voor juni. Dit kunnen wij reserveren zodra we een ondertekende offerte terug gestuurd krijgen. Na de ontvangst van het voorschot van 50% kunnen wij reeds een deel van ons materiaal aankopen en is de klant verzekerd van een plaatsing op een tijdstip naar wens, vòòr de stormloop die de zomer mogelijk met zich meebrengt.
Zoutwatersysteem


Electrolyse is niet chloorloos, je moet dus de chloorwaarden zelf nog in de gaten houden Het is duurder dan standaard aangezien het een extra zoutwaterregelaar vergt. Zout zorgt ook voor meer verdamping waardoor je meer zout en water zou dienen aan te vullen.
Zonne-energie


Een zwembad verwarmen op basis van zonne-energie is mogelijk aan de hand van een installatie die je zowel kan huren als kopen. De mogelijkheden voor ons concept werken we heel binnenkort verder uit. Dit is voor ons dus momenteel nog toekomstmuziek. Een warmtepomp op zonne-energie is momenteel nog niet op de markt. De nieuwste warmtepompen, die door ons aangeboden worden, zetten omgevingslucht om in energie: warmte.
Plaatsbezoek


Bij twijfel over ondergrond of locatie kunnen wij steeds advies geven door middel van foto's via mail te ontvangen. Indien u echter iemand van het plaatsingsteam langs wil laten komen om de situatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken dan gelden volgende tarieven voor de afstand tussen Gent en uw locatie: -<30KM: 105€
-<50KM: 135€
-<75KM: 160€
-<100KM: 195€
-<150KM: 245€